Proprietăţile anticancer ale alimentelor sunt ştiri de prima pagină. Studiile întreprinse în prezent demonstrează cum elemente din compoziţia anumitor alimente reduc semnificativ riscul de apariţie a cancerului şi stopează dezvoltarea acestuia (în cazul în care a apărut deja).
Cu toate acestea, informaţiile transmise prin mass-media sunt confuze şi adesea greu de înţeles. Ce ar trebui să consumăm mai exact şi în ce combinaţii?
Oare toate alimentele anticancer au acelaşi efect? Combat ele orice tip de cancer?
În cartea Alimente care combat cancerul, celebrul biochimist Richard Beliveau şi cercetătorul Denis Gingras descriu proprietăţile active ale alimentelor care combat cancerul şi modul în care acestea acţionează pentru a proteja organismul.
De exemplu, o dietă diversificată ce include anumite fructe, legume şi băuturi, precum ceaiul verde şi mustul, permite absorbţia zilnică a unei cantităţi terapeutice de compuşi fitochimici anticancer.
Cunoscând procesele ştiinţifice din spatele acestor beneficii terapeutice, înţelegem nu doar motivul pentru care este atât de important să includem aceste alimente în dietă, ci şi cât de uşor este.